Succesvolle archeologie-initiatieven

Ondanks dat de zorg voor archeologie zich meestal onder de grond afspeelt, kent Nederland succesvolle gemeentelijke projecten die ons archeologisch erfgoed zichtbaar maken. Initiatieven waarbij de archeologie onder de grond blijft of waar er juist voor gekozen wordt de archeologie te tonen.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft zes ervaringsdeskundigen, van een gemeentearcheoloog tot aan een projectleider,  gevraagd hoe zij het archeologisch erfgoed van Nederland met succes op de kaart hebben weten te zetten in hun gemeente. Welke kansen zien zij in archeologisch erfgoed en hoe hebben zij hiervoor draagvlak bij hun gemeentebestuur weten te vinden?

Deze ervaringen, ideeën en tips zijn in beeld gebracht en zijn hieronder in drie thematische films te bekijken. De drie losse films zijn ook als één geheel beschikbaar, u vindt deze als laatste op deze pagina.

Delen en verspreiden!

Werkt u bij een gemeente dan biedt dit u volop inspiratie! Deel het met uw gemeentebestuur, verspreid het onder uw collega’s en zet het filmpje ook op uw eigen website!