Zoekresultaten voor 'Rotterdam'

Let op: In deze zoekresultaten worden geen publicaties getoond. U kunt publicaties doorzoeken op de pagina 'Publicaties'

Sorteren op

1 t/m 10 of 22

Oud in Nieuw? Het Groninger Forum en de Rotterdamse Markthal

Het Groninger Forum en de Rotterdamse Markthal. Twee totaal verschillende projecten die tegen hetzelfde aanliepen: hun geschiedenis. Beide stonden voor dezelfde vragen: Verwerk je de geschiedenis in het project? Zo ja, hoeveel nadruk leg je er op? Trekt dit toeristen – of schrikt het ze juist af?

Middeleeuws lakstempel gevonden bij Rotterdamsebaan

Met 60 studenten van de Universiteit Leiden doen de archeologen van de gemeente onderzoek op de plaats van de nieuwe Rotterdamsebaan. Behalve Romeinse resten is er ook een middeleeuws lakstempel gevonden, dat informatie kan geven over vroegere bewoners.

Middeleeuws kasteel in centrum Rotterdam

Kasteel Bulgersteijn is aan het begin van de veertiende eeuw gebouwd op de plek die nu het centrum van Rotterdam is. Ten tijde van de bouw ligt het slot in de polders van het ambacht Cool, ten westen van Rotterdam.

Tijdtrap maakt geschiedenis van Rotterdam zichtbaar

In de Markthal ga je vanuit de parkeergarage met de roltrap naar boven. Deze 'Tijdtrap' voert je langs de geschiedenis van Rotterdam. Veel mensen realiseren zich niet dat er onder de moderne wolkenkrabbers een geschiedenis van meer dan 1000 jaar schuilgaat.

Spectaculaire vondst van 18e-eeuws vrachtschip op de Maasvlakte (€)

Op de Maasvlakte is een deel van een 18e-eeuws vrachtschip aangetroffen (zie video).

Vondst Romeinse schat in Den Haag

Vrijdag 21 november onthulde Joris Wijsmuller, wethouder Cultuur van Den Haag, een schatvondst die is gedaan bij opgravingen op de plek waar de Rotterdamsebaan komt te liggen.

Opnieuw Romeinse dakpannen gevonden in Den Haag

Op het toekomstige terrein van de Rotterdamsebaan is een grote hoeveelheid Romeinse dakpannen gevonden. Na een vondst van ruim 40 in de zomer van 1997 in Rijswijk en een vondst naast familiepark Drievliet, is er nu een derde vondst gedaan van honderden vergelijkbare pannen.

Maritiem erfgoed uitgangspunt voor ontwikkeling Oostvoornse meer

In juni deden maritiem archeologen van het Maritiem Programma onderzoek in het Oostvoornse meer. Bij eerder onderzoek werden meerdere locaties in kaart gebracht, nu werden twee wrakken verder onderzocht.

Oog in oog met enorme tunnelboor

De Rotterdamsebaan is één van de grootste infrastructurele projecten van Nederland van dit moment. Vlak voordat de Victory Boogie Woogietunnel geboord gaat worden, is het mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij bekijken. De open dag is zaterdag 13 januari.

Archeologisch onderzoek naar scheepswrakken in het Oostvoornse Meer

Maritiem archeologen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed doen van 4 tot en met 22 juni 2015 onderzoek in het Oostvoornse Meer, een unieke erfgoedlocatie in Nederland. Deze voormalige zeearm en doorvaarroute naar de haven van Rotterdam ligt vol met resten van 16e- en 17e-eeuwse schepen.

Pagina's